9 روند مهم فناوری نوظهور در شبکه و ارتباطات برای سال 2024

کنجکاو هستید که بدانید فناوری ارتباطات برای سال 2024 چه چیزی را در سر دارد؟ آیا می‌خواهید بدانید غول‌های مخابراتی چگونه از کیفیت فناوری مدرن برای ارتقاء عملیات سرتاسری و به حداکثر رساندن تجربه مشتری استفاده می‌کنند؟

تقاضا برای اتصال و شبکه به طور قابل توجهی افزایش یافته است زیرا مصرف کنندگان و مشاغل بیشتری به دنبال اتصال سریع تر و با کارایی بالا هستند. بنابراین، اشتباه نیست اگر بگوییم در عصر تقاضای بی وقفه برای اتصال هستیم. طبق گزارش Mordor Intelligence، انتظار می‌رود که بازار ارتباطات راه دور در ایالات متحده به تنهایی با CAGR 3.67 درصد رشد کند.

حوزه فناوری دائماً توسط نوآوری ها به روز می شود و پتانسیل بسیار زیادی برای ایجاد راه حل های هوشمند برای آینده دارد. صنعت ارتباطات نیز از این قاعده مستثنی نیست. فناوری پیشرفته به عنوان یک نیروی حیاتی برای تحول دیجیتال که پیشرفت‌هایی را برای سازمان‌ها فراهم می‌کند و بهره‌وری و سود بهتر را تضمین می‌کند، در مرکز قرار می‌گیرد. همانطور که به سال 2024 نگاه می کنیم، فناوری های مهیج و پیشرفته ای را به ارمغان می آورد که می تواند نحوه زندگی، کار و ارتباط ما با یکدیگر را تغییر دهد.

ظهور هوش مصنوعی (AI)، 5G و فراتر از آن، 6G، اینترنت اشیا (IoT)، کلان داده و موارد دیگر تحولات شگفت انگیزی را در صنایع مختلف به وجود آورده است. این فناوری‌های جدید به صورت دیجیتالی بخش مخابرات را برای پاسخگویی به تقاضاهای رو به رشد مشاغل و مشتریان متحول می‌کنند. تحول دیجیتال با این روندهای تکنولوژیکی بر صنعت مخابرات برای دستیابی به نوآوری و حفظ رقابت پذیری آن در بازار تأثیر می گذارد. روندهای نوظهور در سال 2024 از بخش مخابرات در مواجهه با چالش های مربوط به مدیریت و امنیت شبکه حمایت می کند. در سال‌های آتی، با کمک این روندهای فناوری، صنایع مخابراتی می‌توانند مدل‌های عملیاتی و تجاری خود را برای گسترش پایگاه مشتریان خود و عرضه محصولات، راه‌حل‌ها و خدمات نوآورانه اصلاح کنند. وبلاگ را بخوانید تا آخرین روندهای فناوری پیشرو و اهمیت آنها را در بازار مخابرات در سال 2024 و پس از آن بررسی کنید.

هوش مصنوعی مولد

پیشرفت های زیادی در زمینه فناوری هوش مصنوعی رخ داده است. انتشار چت‌بات‌های ChatGPT و Open AI وظیفه انسان را برای ایجاد محتوای با کیفیت بالا بر اساس داده‌های آموزش‌دیده کاهش داده است. هوش مصنوعی مولد به مدل‌های یادگیری عمیق اطلاق می‌شود که متن، بازنمایی‌ها و سایر محتوای باکیفیت تولید می‌کنند که بر اساس داده‌هایی که آموزش دیده‌اند، به عنوان جایگزینی برای طبقه‌بندی یا برچسب‌گذاری ساده داده‌ها مانند سایر هوش مصنوعی‌ها. هوش مصنوعی مولد امسال به یک “شعار” تبدیل شده است و میل عمومی را به خود جلب کرده است. عملیات شبکه با استفاده از فناوری‌های هوش مصنوعی و یادگیری ماشین (ML) تغییر می‌کند و کارایی عملیاتی و کارایی عملکرد را به دست می‌آورد. عملیات کلیدی شبکه، از جمله مدیریت شبکه، هماهنگ‌سازی، پیکربندی و تشخیص خودکار خطا، با قابلیت‌های Gen AI آسان و دقیق می‌شود.

هوش عمومی مصنوعی در شبکه های نسل بعدی نگهداری پیشگیرانه، پیش بینی کننده و پیشگیرانه را تسهیل می کند. اتوماسیون شبکه مبتنی بر هوش مصنوعی برنامه ریزی، طراحی و عملیات شبکه را در ارتباطات از راه دور بهبود می بخشد و خودکار می کند. به گفته گارتنر، تا سال 2027، 90 درصد سازمان ها از قابلیت های تولید AI/AI برای خودکارسازی عملیات شبکه استفاده خواهند کرد.

حرکت از Cloud-Native به Edge-Native

اگرچه محاسبات لبه به عنوان یک توسعه محاسبات ابری در نظر گرفته می شود، محاسبات لبه به یک اکوسیستم مجزا برای استقرار و توسعه نیاز دارد. فناوری‌های بومی ابر به شرکت‌ها اجازه می‌دهد تا برنامه‌های مقیاس‌پذیر را در اکوسیستم‌های نوآورانه و پویا مانند ابرهای عمومی، خصوصی و ترکیبی توسعه و اجرا کنند.

برنامه های بومی Edge با قابلیت های محاسبات لبه ساخته شده اند که نمی توانند در مرکز داده مرکزی اجرا شوند. شرکت‌ها ترجیح می‌دهند که معماری‌ها و اپلیکیشن‌های بومی ابری را به لبه‌ها بیاورند. این کار برای دستیابی به تاخیر کم، مصرف پهنای باند کارآمد و امنیت با عملیات بی وقفه انجام می شود. سال 2024 می تواند سال امیدوارکننده ای برای آزادسازی فرصت های بالقوه برای محاسبات و ذخیره سازی جانبی باشد.

امنیت سایبری ارتباطات

با پیشرفت فناوری، حملات و تهدیدات سایبری در حال افزایش و پیچیده‌تر شدن هستند. هر سال گزارش می شود که مجرمان سایبری شیوع بیشتری دارند و چشم انداز تهدید را بدتر می کنند. توسعه فناوری همچنین تعداد کاربران، دستگاه ها و نرم افزارها را برای ارائه راه حل های نوآورانه و آینده نگرانه افزایش می دهد.

یک رویکرد یکپارچه برای اجرای امنیت باید برای ارائه خدمات نسل بعدی اتخاذ شود. برای مقابله با حملات سایبری، روندهای امنیتی کلیدی در بازار امنیت سایبری مانند امنیت اپلیکیشن، ابر، امنیت لبه، امنیت اینترنت اشیا و موبایل و چارچوب Zero Trust در حال تغییر است.

امنیت SD-WAN به SASE تبدیل شده است

اگرچه SD-WAN اتصال WAN خوبی را فراهم می کند، اما برای پاسخگویی به نیازهای شرکت های دیجیتال مدرن کافی نیست. چالش‌های شبکه‌ای و امنیتی که شرکت‌های مدرن با آن سروکار دارند با SD-WAN قابل حل نیستند. اینجاست که Secure Access Service Edge (SASE) در تصویر ظاهر می شود.

مزیت اصلی SASE معماری بومی ابری است که مدیریت را ساده می کند و یک ستون فقرات شبکه جهانی ایجاد می کند که تمام لبه های سازمانی را با هزینه کم، عملکرد بهتر و چابکی به هم متصل و ایمن می کند. طبق گفته گارتنر، تا سال 2026، بیش از 50 درصد از داده های سازمانی خارج از مراکز داده قدیمی خود ایجاد و پردازش می شود، 90 درصد شرکت ها از چند ابری و 70 درصد از SD-WAN و SASE استفاده خواهند کرد. بر اساس گزارش Markets & Markets Research، انتظار می‌رود سهم بازار SD-WAN از 13.7 میلیارد دلار تا سال 2026 با نرخ رشد مرکب سالانه (CAGR) 31.9 درصد افزایش یابد.

صنعت مخابرات باید سبد خود را گسترش دهد تا شامل یک سرویس SD-WAN و SASE کاملاً مدیریت شده برای باز کردن جریان‌های درآمد جدید باشد.

باز کردن RAN (O – RAN)

یکی از گرایش های جالب در صنعت مخابرات طبقه بندی شبکه است. شبکه به اجزای متعددی تقسیم می‌شود که می‌توان آن‌ها را با توجه به مدل مورد استفاده ترکیب و مونتاژ کرد. این با استفاده از اصول شبکه تعریف شده نرم افزار (SDN) و مجازی سازی توابع شبکه (NFV) به دست می آید.

با Open RAN، عملکردهای متمایز ایستگاه پایه به واحد مرکزی (CU)، واحد توزیع شده (DU) و واحد رادیویی (RU) بر اساس استانداردها و رابط‌های باز تقسیم می‌شوند که عملکرد چند فروشنده مقرون به صرفه را ارتقا می‌دهد. برنامه های کاربردی. مختل کننده اصلی در Open RAN، کنترلر هوشمند RAN (RIC) است که قابلیت همکاری، انعطاف پذیری و قابلیت برنامه ریزی را برای شبکه ها فراهم می کند. Open RAN RIC فعال کننده عملی RAN مبتنی بر هوش مصنوعی است. ادغام هوش مصنوعی در Open RAN و همسویی با مسیر تکامل 3GPP فعلی می تواند مزایای یک شبکه کاملاً بومی هوش مصنوعی را فراهم کند.

شبکه های تحویل محتوا (CDN)

CDN ها یا شبکه های توزیع محتوا، گروهی از سرورهای به هم پیوسته را تشکیل می دهند که با توزیع فضایی سرویس به مشتریان، دسترسی و کارایی بالایی را ارائه می دهند. هدف اصلی یک CDN کاهش زمان دسترسی کلی و اطمینان از کارایی بهتر با قرار دادن سرورهای واسطه است. این باعث کاهش مصرف پهنای باند و تضمین کیفیت خوب تجربه (QoE) برای کاربران می شود.

بر اساس گزارش تحقیقات بازار Vantage، انتظار می‌رود که بازار جهانی CDN با نرخ رشد مرکب سالانه (CAGR) 11.80 درصد در طول پیش‌بینی (2022-2028) رشد کند و تا سال 2028 به بالاترین مقدار برسد.

5G ویژه

پذیرش فناوری 5G یکی از روندهای اصلی در صنعت ارتباطات از راه دور است. معرفی فناوری‌های 5G و فراتر از آن، طیف گسترده‌ای از موارد استفاده و برنامه‌های کاربردی را در بازار پشتیبانی می‌کند و به تحول دیجیتالی دست می‌یابد. پیشرفت بزرگ بعدی در تحول دیجیتال، شبکه های غیر عمومی 5G (NPN) یا شبکه های خصوصی 5G است. شرکت ها شروع به استفاده از فناوری اختصاصی 5G برای کاهش چالش های امنیتی و کارایی کرده اند. شرکت ها با استفاده از فناوری های نوظهور مانند 5G، Wi-Fi 6 و هوش مصنوعی در حال رقابت هستند و به سمت دیجیتالی شدن پیشرفته حرکت می کنند.

فناوری 5G خصوصی در میان بخش‌های صنعت، به ویژه در بخش‌های تولید، کشاورزی، خودرو و مراقبت‌های بهداشتی به رسمیت شناخته شده است.

پایداری: مسیر رسیدن به صفر خالص

فناوری های پایدار به نوآوری هایی اشاره دارد که شامل توسعه اقتصادی و اجتماعی می شود. هدف اصلی این فناوری ها کاهش چشمگیر تهدیدات زیست محیطی و زیست محیطی و یافتن راه حل های پایدار برای آینده است. امروزه، شرکت ها با محدودیت های حیاتی پایداری مانند کربن زدایی یا انتشار خالص صفر مواجه هستند.

سازمان‌ها می‌توانند با کمک داده‌های حاکمیت محیطی و اجتماعی (ESG)، تخصص دیجیتال و طرح‌های نوآورانه، یک تحول سبز و اجتماعی جامع را ترتیب دهند.

سال 2024 دوره ای را رقم خواهد زد که در آن شرکت ها رویکردهای سازگار با محیط زیست و پایدار را در استراتژی ها و چارچوب های تجاری خود ادغام می کنند. بهترین شیوه ها شامل اجرای اقدامات بهره وری انرژی و تشویق برنامه های مسئولیت اجتماعی شرکتی است. تحول دیجیتال پایدار یک اهرم استراتژیک است که مزیت رقابتی هر سازمانی را در بر می گیرد.

اینترنت اشیا (IoT) و شبکه های صنعتی

بازار صنعتی اینترنت اشیا (IIoT) در حال گسترش است زیرا بخش‌های مختلف صنعت فناوری اینترنت اشیا را در تولید هوشمند، مراقبت‌های بهداشتی، تدارکات و موارد دیگر ادغام می‌کنند.

IIoT دستگاه های متصل بیشتری را فعال می کند که از مدل های تجاری جدید پشتیبانی می کنند. برخی از روندهای پیشرو IIoT امروزی که بر چشم انداز صنایع در سال 2024 تأثیر خواهند گذاشت عبارتند از دوقلوهای دیجیتال، شبکه هوشمند، کشاورزی دقیق و موارد دیگر. برنامه های کاربردی اینترنت اشیا توسط شبکه های ارتباطی و قابلیت های آنها پشتیبانی و محقق می شوند. تعداد کل اینترنت اشیا به سرعت به رشد خود ادامه خواهد داد که عمدتاً به دلیل فناوری 5G و پذیرش آن است.

نتیجه

نیاز به تحول دیجیتالی کسب‌وکارها به شدت به آخرین پیشرفت‌های تکنولوژیکی بستگی دارد. به خصوص در بخش مخابرات، تحول دیجیتال به طور گسترده ای برای اتخاذ نوآوری و اصلاح استراتژی های تجاری برای حفظ رقابت در بازار پویا مورد استقبال قرار گرفته است. روندهای کلیدی ارتباطات فنی که در این وبلاگ مورد بحث قرار گرفته اند، جزئیاتی را توضیح می دهند که چگونه فرآیندهای ارتباطات می توانند برای تقویت نوآوری در مدل ها و فرآیندهای کسب و کار تغییر کنند.

Calsoft به عنوان یک شرکت “اولین فناوری” به سرعت در حال تغییر پویایی بازار است. Calsoft پیشرو در ارائه مهندسی محصول هوشمند، مهندسی کیفیت، UI/UX، DevOps و خدمات بیشتر به شرکت های ذخیره سازی، شبکه و ارتباطات است. Calsoft در ارائه خدمات مهندسی محصولات شبکه و ارتباطات با کارایی بالا تخصص دارد. ما توسعه، آزمایش و پشتیبانی را برای سرعت بخشیدن به انتشار محصول ارائه می دهیم. با تخصص خود در فناوری‌های پیشرفته، از جمله هوش مصنوعی و هوش مصنوعی مولد، می‌توانیم به شما در اتخاذ این راه‌حل‌های متحول کننده برای ارتقای قابلیت‌های ارتباطی مشتریانتان کمک کنیم. با مشارکت با رهبران صنعت، ما اطمینان حاصل می کنیم که خدمات ما در خط مقدم تحول شبکه قرار دارند.

منبع: https://www.calsoftinc.com/blogs/top-9-emerging-technology-trends-in-networking-telecom-2024.html