در ۱۳ ژوئن، طرف چینی سیاست ویزای هندیها را بهروزرسانی کرد، اگرچه این مساله برای دانشجویان اعمال نمیشود. چین اعلام کرد پذیرش درخواستهای اتباع خارجی و اعضای خانوادهشان را که برای از سرگیری کار به چین میروند و برای اعضای خانواده خارجیهایی که دارای مجوز اقامت دائم چین هستند، برای دیدار مجدد یا ملاقات با اقوام خود را آغاز میکند.
سفارت جمهوری اسلامی ایران در پکن، ۱۸ فروردین ماه ۱۴۰۱ در اطلاعیهای اعلام کرد: طی پیگیریهای مستمر با مقامات ذیربط در چین و مکاتبات انجام شده برای حل مشکل بازگشت دانشجویان به محل تحصیل، روند اجرایی بازگشت دانشجویان شاغل به تحصیل در چین در دستور کار قرار گرفته است.
وی ادامه داد: در مورد بازگشت دانشجویان هندی، همانطور که قبلاً گفته ایم، ادارات مربوطه در چین و هند در تماس بوده و در این زمینه پیشرفت کرده اند. بخشهای مسئول در هر دو کشور در ارتباط نزدیک خواهند بود و برای بازگشت زودهنگام اولین دسته از دانشجویان هندی تلاش خواهند کرد.
در این چارچوب، سفارت چین در تهران نخستین فهرست یکصد نفره از دانشجویان را با در نظر گرفتن شیوه نامههای بهداشتی کشور متبوع خود با اولویت شهرهایی با کمترین آمار مبتلایان به کووید ۱۹ و دارای تاییدیههای لازم از سوی دانشگاههای مرتبط را آماده و به وزارت خارجه ایران ارسال کرده است.
مورالید هاران در پاسخ به سوالی در لوک سبها در جریان نشست جاری مجلس گفت: دولت هند این موضوع را با مقامات چینی در دهلی نو و از طریق سفارت در پکن در میان گذاشته است.
طبق آمار رسمی دولت چین، بیش از ۲۳۰۰۰ دانشجوی هندی قبل از شروع همهگیری در چین تحصیل میکردند و اکثر آنها به دلیل محدودیتهای مربوط به سفر نتوانستهاند برای دورههای خود بازگردند.
مورالهاران گفت دولت چین سفر به این کشور را با تعلیق ویزا و مجوزهای اقامت از ۲۸ مارس ۲۰۲۰ به دلیل شیوع کووید-۱۹ محدود کرده است.
وی گفت: وزارت امور خارجه همچنین با کشورهای مختلف در خصوص ادامه تحصیل پزشکی دانشجویان هندی که از اوکراین بازگشته اند در تماس بوده است.
سفارت هند در پکن در ۲۹ آوریل بیانیه ای مطبوعاتی صادر کرد و جزئیات دانشجویانی را که مایل به بازگشت به چین هستند، جستجو کرد. فهرستی از این دانشجویان برای بررسی در اختیار طرف چینی قرار گرفت.
بر اساس آخرین رقم رسمی اعلام شده بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ دانشجوی ایرانی در دانشگاه های چین مشغول به تحصیل هستند.