نقش DevOps در نوسازی محصول

از زمان انقلاب صنعتی، تکنولوژی با سرعتی سریع توسعه یافته است! آنچه امروز جدید به نظر می رسد به سرعت تبدیل به میراث خواهد شد و سازمان ها باید برای رقابت در بازار چابک و سازگار باقی بمانند. برای ایجاد تحول دیجیتال، هر سازمانی باید سازگار و سازگار با آخرین فناوری ها و روندها باشد. این به سازمان ها کمک می کند چابک، انعطاف پذیر، رقابتی و شهودی باقی بمانند.

فرآیند نوسازی شامل به روز رسانی و بهبود محصول موجود برای پاسخگویی به نیازهای رو به رشد مشتری، ترکیب پیشرفت های تکنولوژیکی و همگام شدن با روندهای بازار است. برای به دست آوردن این مزیت رقابتی، رشد مداوم برای هر سازمانی که محصول خود را نوآوری و بازاریابی می کند ضروری است. یک نقشه راه مدرن سازی قوی می تواند به تغییر شکل برنامه های قدیمی سازمانی با استفاده از فناوری ها، چارچوب ها و معماری های نوآورانه کمک کند.

بر اساس گزارش MarketsandMarkets، انتظار می‌رود بازار نوسازی اپلیکیشن‌ها تا سال 2027 به 32.8 میلیارد دلار برسد، در مقایسه با 15.2 میلیارد دلار در سال 2022 که دو برابر رشد است.

DevOps به عنوان یک کاتالیزور عمل می کند و از نقش مهمی در این فرآیند نوسازی اپلیکیشن با تمرکز بر مهندسی محصول دیجیتال پشتیبانی می کند. DevOps می‌تواند با تجهیز تیم برای همکاری مؤثر و رسیدگی سریع به نیازهای پویا، به برنامه‌های نوآورانه‌ای دست یابد که نیازهای مشتری را برآورده کند. اصول DevOps یک ابتکار مدرن سازی قوی، قابل اعتماد و کاربرپسند با پیشرفت های تکنولوژیکی و روندهای بازار پویا را تضمین می کند.

ما قبلاً نقش DevOps را در مدرن سازی صنایع امروز خلاصه کرده ایم. اگر این را در نظر بگیریم، خواهیم دید که DevOps چگونه نقش اصلی را در مدرن کردن محصولات و برنامه ها ایفا می کند!

مرحله اول: ارزیابی مجدد میراث: چرا مدرنیزاسیون؟

حتی اگر محصول یا برنامه پایدار باشد و عملکرد خوبی داشته باشد، بهتر است دو سوال از خود بپرسید: چرا باید به‌روزرسانی کنم؟ آیا این کار خطرناک است یا سودمند؟

پاسخ به هر دو سوال بالا این است که سرمایه گذاری هر سازمانی در نوسازی باعث بهبود کارایی عملیاتی، کاهش هزینه ها و افزایش تجربه کاربر می شود که در نهایت منجر به افزایش رشد و مزیت رقابتی می شود. امروزه، کاربران همیشه خواستار ویژگی های بیشتری هستند، آنها را با سایر محصولات مقایسه می کنند و دائماً بررسی و ارزیابی می کنند.

بله، چالش‌هایی وجود دارد، و ایجاد تعادل بین حفظ عملکرد یک راه‌حل قدیمی و معرفی ویژگی‌ها و قابلیت‌های جدید که نیازهای رو به رشد شرکت را برآورده می‌کند، گام بزرگی به جلو است. همه اینها نیازمند برنامه‌ریزی، آزمایش و پیاده‌سازی متفکرانه است تا از انتقال روان با حداقل اختلال برای کاربران نهایی اطمینان حاصل شود.

معماری برنامه های کاربردی سنتی شامل چالش های زیادی از نظر اتصال، اتوماسیون، دید و تشخیص خطا است. این بر انعطاف پذیری و چابکی در عملیات تجاری تأثیر می گذارد. برای شرکت‌ها، جدا کردن یک چارچوب یکپارچه برای انتقال به معماری میکروسرویس‌ها بدون ادغام شیوه‌های DevOps بسیار پرهزینه است. چالش های اصلی که با آن مواجه است عبارتند از:

  • هندسه انعطاف ناپذیر
  • عدم توانایی در گسترش
  • زبان های برنامه نویسی جدید را نمی توان به راحتی ادغام کرد یا با فناوری های نوظهور کار کرد
  • رابط کاربری بدون پاسخ رفع شد
  • استقرار آن بر روی ابر دشوار است

فرآیند نوسازی با تغییر رابط کاربری، ادغام ویژگی‌های جدید، ارائه خدمات جدید و خودکارسازی وظایف دستی، به بهبود تجربه مشتری کمک می‌کند. پس از درک چالش‌ها و اهمیت مدرن‌سازی برنامه‌های کاربردی قدیمی، اجازه دهید اکنون استراتژی‌های دخیل در فرآیند مدرن‌سازی را بررسی کنیم.

گام دوم به سوی نوسازی: انتخاب استراتژی

استراتژی های زیادی وجود دارد که یک سازمان می تواند برای به روز رسانی محصولات و برنامه های خود اتخاذ کند. تمرکز بر کسب و کار به جای فناوری برای یک استراتژی موفق مهم است. تصویر زیر مراحل مختلف یک استراتژی نوسازی را نشان می دهد.

مراحل استراتژی نوسازیمراحل استراتژی نوسازی
تصویر: مراحل استراتژی نوسازی

مرحله سوم به سمت مدرن سازی: اتخاذ رویکرد DevOps

DevOps نقش کلیدی در مدرن کردن محصولات و برنامه‌های کاربردی برای سازمانی ایفا می‌کند که می‌خواهد با تغییرات سریع فناوری همراه باشد.

DevOps فقط یک تغییر تکنولوژیکی نیست، بلکه یک تغییر فرهنگی پارادایمیک است!

رویکرد DevOps مبتنی بر تقویت همکاری و یکپارچه‌سازی تعاملات بین تیم‌های توسعه و عملیات است. چرخه عمر توسعه نرم افزار را ساده می کند، استفاده از اتوماسیون را تشویق می کند، و کیفیت محصول و برنامه را از طریق یکپارچه سازی، تحویل و استقرار مداوم افزایش می دهد، در نتیجه به انتشار نرم افزارهای سریعتر و قابل اعتمادتر دست می یابد.

DevOps بر اساس اصول Agile است و تمرکز آن بر همکاری نزدیک بین سهامداران مختلف از جمله توسعه دهندگان، متخصصان عملیات و تیم های QA است.

مزایا و اینکه چگونه DevOps به‌روزرسانی محصولات را آسان‌تر می‌کند

همه‌گیری COVID-19 بود که شرکت‌ها را بر آن داشت تا نیازهای فناوری خود را برای اجرای زیرساخت‌ها و اقدامات امنیتی منحصربه‌فرد اولویت‌بندی کنند تا همگی برای مدیریت تجربه مشتری دیجیتال (CX) باشند. سازمان ها شروع به توسعه متدولوژی های توسعه اپلیکیشن برای ارائه دسترسی، ابزار و خدمات به کارگران راه دور کرده اند. این باعث ایجاد فشارهایی برای توسعه، به روز رسانی و توزیع سریع برنامه ها شده است و تقاضا برای نیاز به پیاده سازی DevOps برای ساده سازی عملیات را افزایش داده است. مزیت اصلی DevOps توانایی آن در پذیرش تغییرات و همسو کردن افراد، فرآیندها و فناوری‌ها است. این عمل به شرکت ها کمک می کند تا با تقاضاهای در حال تحول بازار سازگار شوند.

قبل از درک اینکه چگونه DevOps نوسازی محصول را تسهیل می کند، اجازه دهید تفاوت های کلیدی بین برنامه های قدیمی و مدرن را با استفاده از رویکرد DevOps بررسی کنیم.

محصولات میراثی محصولات مدرن
عملیات دستی فرآیند خودکار
عدم هماهنگی بین تیم ها افزایش همکاری بین همه ذینفعان
استقرار و آزمایش دستی ساعت ها طول می کشد اتوماسیون فرآیند را سرعت می بخشد
محیط غیرمتمرکز با وابستگی های متعدد متمرکز اما مستقل است و زنجیره‌ای از ابزارها را ارائه می‌کند که توسعه‌دهندگان را قادر به ساخت، آزمایش و استقرار تکراری می‌کند.
دامنه تغییر اندک است از انعطاف پذیری و چابکی اطمینان حاصل کنید

رویکرد DevOps از چرخه توسعه نرم افزار سنتی پیروی نمی کند. در عوض، از طریق عوامل کلیدی زیر، تحویل نرم افزار با کیفیت بالا را تضمین می کند:

  • انعطاف پذیری و چابکی را ارائه می دهد.
  • از شیوه های یکپارچه سازی/تحویل مستمر (CI/CD) اطمینان حاصل کنید.
  • روی اتوماسیون و تکرارپذیری تمرکز کنید
  • خطوط لوله کد ساده و تحویل سریع
  • در حالت ساخت و ادغام پیوسته
  • از بازخورد اولیه و نظارت و تحلیل مستمر اطمینان حاصل کنید
  • تغییرات کوچکتر و سریعتر را تشویق می کند که به طور مداوم انجام شود تا زمان پاسخگویی سریعتر انجام شود
  • تسهیل بهبود مستمر در طول فرآیند توسعه
  • آنها از تغییرات تدریجی به جای دگرگونی های عمده برای کاهش خطرات حمایت می کنند
  • مقیاس پذیری، بهره وری بهتر، قابلیت اطمینان و تحرک را فراهم می کند
تصویر: DevOps در به روز رسانی محصولتصویر: DevOps در به روز رسانی محصول
تصویر: DevOps در به روز رسانی محصول

جدول زیر نشان می دهد که چگونه DevOps نوسازی محصول را تسهیل می کند.

کاربردی ابزارها و تکنیک ها
اتوماسیون یکپارچه سازی مداوم/ استقرار مستمر (CI/CD):

فرآیندهای یکپارچه سازی و استقرار را خودکار کنید

اطمینان حاصل کنید که تغییرات کد به صورت خودکار آزمایش شده و مستقر می شوند

خطاهای دستی را کاهش می دهد و چرخه های انتشار را سرعت می بخشد

زیرساخت به عنوان کد (IaC):

استفاده از ابزارهایی مانند Terraform و Ansible به اتوماسیون زیرساخت برای کمک به مدیریت و مقیاس‌بندی محیط‌ها اجازه می‌دهد

مشارکت تیم های متقابل:

فرهنگ مسئولیت مشترک، بازخورد مستمر و حل سریعتر مشکلات را پرورش دهید

ابزار های ارتباطی:

ابزارهای همکاری مانند Jira، Slack، Confluence و غیره به شفافیت، باز بودن و کانال های ارتباطی موثر کمک می کنند.

نظارت مستمر و بازخورد ابزارهای نظارتی:

استفاده از ابزارهایی مانند Grafana، Prometheus و غیره از نظارت مستمر برنامه‌ها و زیرساخت‌ها پشتیبانی می‌کند، بنابراین مشکلات را زود شناسایی کرده و قابلیت اطمینان و عملکرد را ارائه می‌کند.

بازخورد منظم تصمیمات مبتنی بر داده و بهبود محصول را امکان پذیر می کند

مقیاس پذیری و انعطاف پذیری معماری میکروسرویس ها:

از انتقال از معماری های یکپارچه به میکروسرویس ها پشتیبانی می کند و برنامه ها را مقیاس پذیرتر و قابل مدیریت تر می کند.

ظروف:

Docker و Kubernetes کانتینری‌سازی را تسهیل می‌کنند و به برنامه‌ها اجازه می‌دهند به طور مداوم در محیط‌های مختلف اجرا شوند و قابلیت همکاری و حمل‌پذیری را فراهم کنند.

تضمین کیفیت تست خودکار:

کیفیت محصول با ادغام تست خودکار در خطوط لوله CI/CD حفظ می شود

بررسی منظم فرآیندها و عملکرد، کارایی را افزایش می دهد

اثربخشی هزینه بهینه سازی منابع:

اتوماسیون فرآیند باعث بهبود همکاری، کاهش ضایعات، کاهش هزینه ها و بهبود استفاده از منابع می شود.

ادغام ابری:

استفاده از خدمات رایانش ابری باعث می شود منابع به صورت پویا تخصیص داده شوند و مقدار قابل توجهی در هزینه ها صرفه جویی شود

حفاظت امنیت هرگز در رویه‌های DevOps نادیده گرفته نمی‌شود. ارزیابی های امنیتی مستمر و بررسی های انطباق خودکار تضمین می کند که امنیت مدیریت می شود

اتخاذ رویکرد DevOps به کسب و کارها کمک می کند تا پاسخگوتر و رقابتی تر شوند. هدف، حمایت از نوآوری سریع و در عین حال کاهش ریسک با نوسازی برنامه‌های کاربردی، زیرساخت‌ها و فرآیندهای تجاری است.

راه پیش رو

رویکرد DevOps به سازمان‌ها اجازه می‌دهد تا محصولات نرم‌افزاری را به‌طور کارآمدتری ارائه کنند، به سرعت در حال تغییر نیازمندی‌های کسب‌وکار پاسخ دهند و امنیت و رضایت کلی مشتری را افزایش دهند. رویکرد DevOps راه‌حلی قدرتمند برای مدرن‌سازی برنامه‌های قدیمی بدون ایجاد مانع در رشد سازمان یا جلوگیری از یکپارچه‌سازی فناوری‌ها و شیوه‌های مدرن ارائه می‌کند.

با سرعت سریعی که ابزارها و فناوری‌های هوش مصنوعی مولد در حال شکوفا شدن هستند، DevOps که از قبل خودکارسازی وظایف خاص را تضمین می‌کند، به زودی شامل تست خودکار و سایر ابزارهای نظارت، تصمیم‌گیری هوشمند و تجزیه و تحلیل پیش‌بینی می‌شود. با این حال، امنیت و حفظ حریم خصوصی داده ها، با وجود اتوماسیون در انطباق، بسیار مهم خواهد بود.

برای کاهش آسیب‌پذیری‌ها و اطمینان از انطباق با مقررات، به‌ویژه اگر کسی بخواهد از پتانسیل کامل DevOps مبتنی بر هوش مصنوعی استفاده کند، همکاری با یک شریک نرم‌افزاری تشویق می‌شود. Calsoft با بیش از 25 سال تجربه در فناوری و یکی از اولین پذیرندگان نسل هوش مصنوعی، سازمان‌ها را پشتیبانی می‌کند و آنها را قادر می‌سازد تا با پویایی بازار وفق دهند و با پر کردن شکاف بین سنت و نوآوری، تجربیات یکپارچه ارائه دهند. ما یک مرکز تعالی اختصاصی برای تسریع اجرای DevOps و بهبود سرعت، کیفیت و امنیت ارائه برنامه برای مشتریان خود داریم.

منبع: https://www.calsoftinc.com/blogs/the-role-of-devops-in-product-modernization.html