هیأتی از نمایندگان پارلمان آلمان نیز قرار است اوایل مهر به تایوان سفر کنند.
آنیتا آناند، وزیر دفاع کانادا هم گفت: تصمیم چین برای برگزاری رزمایش نظامی پس از سفر پلوسی یک “اقدام غیرضروری” بود.
بر اساس سیاست چین واحد که از سوی اکثریت قریب به اتفاق جامعه بین المللی پذیرفته شده است، کانادا فقط روابط دیپلماتیک غیر رسمی با دولت تایوان دارد.
آناند گفت: «هیچ توجیهی برای استفاده از یک سفر به عنوان بهانه ای برای فعالیت نظامی تهاجمی در تنگه تایوان وجود ندارد».
اسگرو ضمن اذعان به “تنش قابل توجه” روابط بینالملل که پس از سفر پلوسی به وجود آمد، ادعا کرد که کانادایی ها مطمئناً از دیپلماسی در مسیری که او آن را “ضروری” خواند، استفاده خواهند کرد.
اسگرو گفت که برنامه ریزی برای این سفر بهار گذشته آغاز شده است. او تاکید کرد که انجام این سفر تا حدی به آینده پروتکل های کرونایی تایوان بستگی دارد.
جان مک کی، نماینده لیبرال مجلس کانادا نیز، که چندین بار تحت عنوان گروه دوستی به تایوان سفر کرده است، گفت که واکنش چشمگیر چین به سفر پلوسی نباید کانادا را از دنبال کردن راه او منصرف کند.
مک کی گفت: «نظر من این است که چین تلاش می کند در مقابل تایوان قلدری کند و به طور غیرمستقیم بقیه ما را با این فرض غلط که تایوان بخشی از چین است، ساکت کند. تایوانی ها بارها تمایل خود را برای مستقل بودن ابراز کرده اند و رفتاری مثال زدنی داشته اند. کانادا باید برای تشویق تایوان به بیان ارزش های دموکراتیک خود دست به هر کاری بزند. این سفر پارلمانی این امر را تشویق خواهد کرد.»
نمایندگان مجلس کانادا در سال ۲۰۱۴ نیز برای دیدار با سیاستمداران تایوانی سفر داشته اند و خشم پکن را برانگیخته اند. اما دیدار آتی گروه موسوم به دوستی کانادا و تایوان در فصل پاییز، در برهه تشدید تنش ها بین دولت های کانادا و چین انجام می شود.
سفر پلوسی – که او آن را ماموریتی برای نشان دادن حمایت واشنگتن از تایوان و دموکراسیهای سراسر جهان توصیف کرد – خشم دولت چین را برانگیخت که این جزیره را بخشی از قلمرو خود میداند. پکن با انجام مانورهای نظامی در نزدیکی آب های سرزمینی مورد ادعای تایوان و ژاپن پاسخ گستاخی آمریکا را داد.