دولت اندونزی در نامهای رسمی در جلسه درباره پیامدهای فاجعه ای که پتانسیل وقوع به شکلی تصادفی دارد و درباره خطرات غنیسازی اورانیوم در برنامه ساخت سلاح هشدار داد.
این کشور همچنین در ماه نوامبر میزبان اجلاس رهبران گروه ۲۰ در جزیره بالی خواهد بود و در این میان مالزی نیز همصدا با اندونزی درباره برنامههای جاه طلبانه استرالیا خواهد بود.زمانی که رهبران استرالیا، انگلیس و آمریکا مشارکت امنیتی سه جانبه خود موسوم به “استرانگا” (AUKUS) را روز ۱۵ سپتامبر سال گذشته اعلام کردند، نخست وزیر مالزی با صدور بیانیهای نگرانی خود را درباره تاثیر آن بر ثبات در جنوب شرقی آسیا اعلام کرد.
استرالیا ۲۲ نوامبر سال گذشته با امضای توافقنامه تبادل اطلاعات هسته ای دریایی، برنامه تجهیز نیروی دریایی خود را با زیردریایی های هستهای در ائتلاف جدید دفاعی با انگلیس و آمریکا ( آکوس ) Aukus آغاز کرد.
جاکارتا نگرانی خود پیرامون مالکیت استرالیا بر ناوگان زیردریاییهای هستهای ذیل توافقنامه دفاعی آکوس با آمریکا و انگلیس که سپتامبر سال گذشته اعلام شده بود را، ابراز کرد.
دولت « جوکو ویدودو » از آن زمان نگرانیهای زیادی درباره به اشتراک گذاری مواد هستهای برای دلایل نظامی را در کنفرانس بررسی منع گسترش سلاح هستهای سازمان ملل متحد در آمریکا مطرح کرد.
این نخستین توافقی بود که درباره این تکنولوژی به شکل عمومی امضا شد و از ماه سپتامبر سال گذشته ۳ کشور آمریکا، استرالیا و انگلیس شکل گیری ائتلاف دفاعی” آکوس” را به منظور مقابله استراتژیک تنش ها در منطقه اقیانوس آرام اعلام کرده بودند.